Aktiver totrinnsbekreftelse på Snapchat


Totrinnsbekreftelse (autentisering) er et ekstra sikkerhetsnivå for innlogging i Snapchat. Med totrinnsbekreftelse logger du inn med noe du vet (ditt passord) i tillegg til noe du får (en kode på telefon). Dette hindrer andre uvedkommende å logge inn med din konto, selv om de har ditt passord. Sikkerheten din øker betraktelig med totrinnsbekreftelse og vi anbefaler at dette aktiveres.

I denne veiledningen viser vi hvordan du aktiverer totrinnsbekreftelse på Snapchat.

Steg 1

Åpne Snapchat og trykk på personikonet oppe i venstre hjørne.

2-trinns bekreftelse

Steg 2

Trykk på tannhjulikonet () oppe i høyre hjørne.

2-trinns bekreftelse

Steg 3

Litt lenger ned på siden finner du To-faktor autentisering.

Steg 4

Nå får du spørsmål om hvordan du vil sette opp Snapchat med en app for totrinnsbekreftelse. Det finnes forskjellige apper for dette bl.a. Authy (Apple App Store/Google Play) og Google Authenticator (Apple App Store/Google Play).
Velg det alternativet som passer best for deg ut ifra hva du bruker. Så lenge du har en app for totrinnsbekreftelse er det bare å trykke Konfigurer automatisk. Du kan også trykke Finn en app for å se hvilke apper Snapchat anbefaler for totrinnsbekreftelse.

2-trinns bekreftelse

Steg 5

Når Snapchat har blitt lagt til i appen din for totrinnsbekreftelse, vil Snapchat be deg om å skrive inn koden fra den appen. Bytt ganske enkelt vindu til appen for å lese av koden, og skriv så denne inn i Snapchat.
(I bildeeksemplene er det Google Authenticator som er brukt).

2-trinns bekreftelse 2-trinns bekreftelse 2-trinns bekreftelse

 

Steg 6

Du blir nå spurt om du vil generere en gjenopprettingskode. Dette er en kode som kan brukes dersom du mister tilgangen til appen/mobilnummeret du bruker for totrinnsbekreftelse. Vi anbefaler at du genererer gjenopprettingskode.

2-trinns bekreftelse 2-trinns bekreftelse