Aktiver 2-trinns bekreftelse på Facebook


Slik aktiverer du 2-trinns bekreftelse på Facebook.

2-trinns bekreftelse (autentisering) er et ekstra sikkerhetsnivå for innlogging med Facebook. Med 2-trinns bekreftelse logger du på med noe du vet (ditt passord) i tillegg til noe du får (en kode på telefon). Passordet ditt forblir det samme, men en ny kode genereres når du forsøker å få tilgang til Facebook-kontoen din fra en ny datamaskin, mobiltelefon eller nettleser.

Før du begynner

Før du går i gang må du ha installert en app på mobilen din for 2-trinns bekreftelse. Vi anbefaler appen Authy, men brukere med lite erfaring med mobil og teknologi kan velge Google Authenticator istedenfor, da den har enklere oppsett.

Authy i Google Play
Authy i Apple App Store
Google Authenticator i Google Play
Google Authenticator i Apple App Store

Fremgangsmåte på PC (i nettleser)

Steg 1

Gå inn i sikkerhetsinnstillingene på Facebook. Fra hovedsiden, trykk på det lille pilikonet () oppe på den blå linjen.

Velg så Sikkerhet og innlogging i menyen til venstre.

Bla så ned til seksjonen kalt Totrinnsverifisering, og trykk Rediger ved siden av Bruk totrinnsverifisering.

Steg 2

Trykk Kom i gang på den neste siden, og velg så en av alternativene, Tekstmelding eller Godkjenningsapp. Veiledning for oppsett med tekstmelding vil ikke bli gitt her, vi vil istedenfor forklare fremgangsmåten for godkjenningsapp. Å bruke en app for 2-trinns bekreftelse anses som sikrere enn å bruke tekstmelding, men tekstmelding krever ikke at du installerer Authy eller Google Authenticator, eller noen annen form for app.

Du kan bli bedt om å legge til et mobilnummer før du fortsetter, dersom du ikke allerede har knyttet et mobilnummer til Facebook-kontoen.

Steg 3

Du vil bli presentert med en QR-kode. Inne i appen for 2-trinns bekreftelse legger du til en ny konto, og scanner så QR-koden for å legge til Facebook raskt og enkelt. Trykk så Neste.

2-trinns bekreftelse aktivert

Gratuler, du er ferdig med gjennomgangen, og vil få se en slik bekreftelse:

Fremgangsmåte på mobil

Steg 1

Gå først til hamburgermenyen () helt til høyre i Facebook-appen.

Bla deg deretter ned til du kommer til Innstillinger og personvern. Utvid denne, og velg Innstillinger.

Gå så inn på Sikkerhet og innlogging under Sikkerhet.

Gå deretter inn på Bruk totrinnsverifisering under Konfigurere ekstra sikkerhet.

Steg 2

Trykk Kom i gang på den neste siden, og skriv deretter inn Facebook-passordet ditt for å bekrefte.

Steg 3

Velg deretter en av de to alternativene, Tekstmelding eller Godkjenningsapp. Veiledning for oppsett med tekstmelding vil ikke bli gitt her, vi vil istedenfor forklare fremgangsmåten for godkjenningsapp. Å bruke en app for 2-trinns bekreftelse anses som sikrere enn å bruke tekstmelding, men tekstmelding krever ikke at du installerer Authy eller Google Authenticator, eller noen annen form for app.

Du kan bli bedt om å legge til et mobilnummer før du fortsetter, dersom du ikke allerede har knyttet et mobilnummer til Facebook-kontoen.

Steg 4

Du vil så bli presentert med en QR-kode og noen alternativer. Dersom du konfigurerer 2-trinns bekreftelse på den samme mobilen som du har 2-trinns-appen på, kan du ikke scanne QR-koden. Trykk istedenfor på Konfigurert på samme enhet.

Steg 5

Dette vil åpne appen du har installert for 2-trinns bekreftelse, der Facebook vil bli lagt til.

Steg 6

Tilbake i Facebook-appen vil du bli bedt om å oppgi engangskoden fra 2-trinns-appen. Skriv den inn, og trykk på Neste.

2-trinns bekreftelse aktivert

Gratuler, du er ferdig med gjennomgangen, og vil få se en slik bekreftelse:

Informasjon fra Nettvett.no er hentet fra flere kilder. Nettvett.no vurderer informasjon før publisering, men Nettvett.no kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.