Aktiver totrinnsbekreftelse på Outlook/Hotmail


Totrinnsbekreftelse (autentisering) er et ekstra sikkerhetsnivå for innlogging på Outlook. Med totrinnsbekreftelse logger du inn med noe du vet (ditt passord) i tillegg til noe du får (en kode på telefon). Dette hindrer andre uvedkommende å logge inn med din konto, selv om de har ditt passord. Sikkerheten din øker betraktelig med totrinnsbekreftelse og vi anbefaler at dette aktiveres snarest mulig.

I denne veiledningen viser vi hvordan du aktiverer totrinnsbekreftelse for Outlook og Hotmail.

Før du begynner

Før du går i gang må du ha installert en app på mobilen din for totrinnsbekreftelse. Vi anbefaler appen Authy, men brukere med lite erfaring med mobil og teknologi kan velge Google Authenticator istedenfor, da den har enklere oppsett.

Authy i Google Play
Authy i Apple App Store
Google Authenticator i Google Play
Google Authenticator i Apple App Store

Steg 1


Klikk her for å gå til innstillinger for sikkerhet. Logg inn på vanlig måte.

Steg 2


Under Flere sikkerhetsalternativer, velg Utforske.

Steg 3


Finn Totrinnsbekreftelse, og trykk Konfigurer totrinns kontroll.

Steg 4


Trykk på Neste

Steg 5


Siden vi tar utgangspunkt i bruken av Authy eller Google Authenticator kommer vi til å fortsette med det, og anbefaler derfor å klikke på Konfigurer en annen Authenticator-app

Steg 6


Følg bruksanvisningen på hvordan du synkroniserer opp mot appen og verifiser med å taste inn koden du blir oppgitt på mobilen.

Steg 7


Totrinnsbekreftelse er nå aktivert.

Velg Neste for å gå videre.

Steg 8


Hvis du synkroniserer e-posten fra Outlook.com med telefon, må det legges inn et App-spesifikt passord da totrinnsbekreftelse ikke støttes med dette. Velg telefon og følg instruksene som anvist.

Velg Neste om du ikke synkroniserer e-posten med telefon.

2fa_outlook_sms_11

Steg 9


Foruten synkronisering med Outlook.com, er det enkelte Microsoft-apper og tjenester som ikke fungerer med totrinnsbekreftelse. For disse tjenestene må det genereres et «App spesifikt» passord. Klikk her for å se hvordan dette gjøres.

Til sist, velg Fullfør for å avslutte.

Informasjon fra Nettvett.no er hentet fra flere kilder. Nettvett.no vurderer informasjon før publisering, men Nettvett.no kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.