Aktiver totrinnsbekreftelse på Outlook/Hotmail


Totrinnsbekreftelse (autentisering) er et ekstra sikkerhetsnivå for innlogging på Outlook. Med totrinnsbekreftelse logger du inn med noe du vet (ditt passord) i tillegg til noe du får (en kode på telefon). Dette hindrer andre uvedkommende å logge inn med din konto, selv om de har ditt passord. Sikkerheten din øker betraktelig med totrinnsbekreftelse og vi anbefaler at dette aktiveres snarest mulig.

I denne veiledningen viser vi hvordan du aktiverer totrinnsbekreftelse for Outlook og Hotmail.

Før du begynner

Før du går i gang må du ha installert en app på mobilen din for totrinnsbekreftelse. Vi anbefaler appen Authy, men brukere med lite erfaring med mobil og teknologi kan velge Google Authenticator istedenfor, da den har enklere oppsett.

Authy i Google Play
Authy i Apple App Store
Google Authenticator i Google Play
Google Authenticator i Apple App Store

Steg 1


Klikk her for å gå til innstillinger for sikkerhet. Logg inn på vanlig måte.

Steg 2


Trykk på Totrinnskontroll.

Steg 3


Under Ekstra sikkerhet finner du totrinnsbekreftelse. Trykk på Slå på

Steg 4


Trykk på Neste. Det vil komme opp en gjennomprettingskode som du bør ta vare på. Trykk deg gjennom for så trykk på Fullfør. Du vil bli tatt tilbake til innstillinger for sikkerhet.

Steg 5


Trykk på Velg ny metode for å logge deg på eller bekrefte. Du får ulike alternativer for bekreftelse. Vi anbefaler bruk av en app.

 

Steg 6


Du blir anbefalt å bruke Microsoft Authenitcator-appen. Det kan allikevel være lurt å bruke den du allerede bruker fra før, slik at du har alle kodene samlet. Dersom du ønsker det, trykk på konfigurer en annen Authenticator-app.

Steg 7


Scan QR-koden og skriv inn koden som kommer opp i appen for å aktivere totrinnsbekreftelse.

 

Informasjon fra Nettvett.no er hentet fra flere kilder. Nettvett.no vurderer informasjon før publisering, men Nettvett.no kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.