Aktiver 2-trinns bekreftelse på Outlook/Hotmail


2-trinns bekreftelse (autentisering) er et ekstra sikkerhetsnivå for innlogging på Outlook. Med 2-trinns bekreftelse logger du inn med noe du vet (ditt passord) i tillegg til noe du får (en kode på telefon). Dette hindrer andre uvedkommende å logge inn med din konto, selv om de har ditt passord. Sikkerheten din øker betraktelig med 2-trinns bekreftelse og vi anbefaler at dette aktiveres snarest mulig.

I denne veiledningen viser vi hvordan du aktiverer 2-trinns bekreftelse for Outlook og Hotmail.

Steg 1


Klikk her for å gå til innstillinger for sikkerhet og personvern. Logg inn på vanlig måte.

Steg 2


Under Kontosikkerhet, velg Flere sikkerhetsinnstillinger.

2fa_outlook_sms_2

Steg 3


Oppgi passord en gang til, og velg Logg inn.

2fa_outlook_sms_3

Steg 4


Du få et valg om å få tilsendt koden til alternativ e-post eller SMS dersom dette er lagt inn. Fyll inn koden i feltet og gå videre.

Velg foretrukket måte og velg Send koden.

2fa_outlook_sms_4

Fyll inn fire siste siffer i telefonnummer for å motta motta koden på SMS (kreves at telefonnummer er registrert).

Steg 5


Oppgi den tilsendte koden i feltet og velg Send.

2fa_outlook_sms_5

Steg 6


 

Velg Nei takk for å gå videre.

Konfigurer den nå - Vil si at du må bruke Google Authenticator app på smarttelefon for å generere koden som brukes når du skal logge inn.

Konfigurer den senere eller Nei takk - Vil si at du mottar koden på SMS når du skal logge inn.

Fordelen med Google Authenticator er at koden genereres selv om du ikke har telefon på telefon, og at den kan brukes med andre tjenester som f.eks Google, Dropbox, mm. Ulempen er at det kan bli svært trøblete dersom telefonen skulle gå tapt eller få programvarefeil som fører til at appen på legges inn på nytt. Nettvett anbefaler derfor å bruke SMS for å motta koder, spesielt hvis du ikke har brukt noe slikt før.

 

2fa_outlook_sms_6.1

Steg 7


Under Totrinns bekreftelse, velg Konfigurer totrinns kontroll.

2fa_outlook_sms_7

Steg 8


Les instruksene nøye og velg Neste.

2fa_outlook_sms_8

Steg 9


Velg Hopp over for å konfigurere 2-trinns bekreftelse med SMS.

9

Steg 10


2-trinns bekreftelse er nå aktivert.

Du vil få tildelt en gjenopprettingsnøkkel som kan brukes dersom du av en eller annen grunn ikke skulle motta innloggingskoden SMS – eksempelvis om du ikke har mobildekning. Koden bør oppbevares i et trygt sted, men det kan være lurt å ta den med ved reise.

Velg Neste for å gå videre.

2fa_outlook_sms_10

Steg 11


Hvis du synkroniserer e-posten fra Outlook.com med telefon, må det legges inn et App-spesifikt passord da 2-trinns bekreftelse ikke støttes med dette. Velg telefon og følg instruksene som anvist.

Velg Neste om du ikke synkroniserer e-posten med telefon.

2fa_outlook_sms_11

Steg 12


Foruten synkronisering med Outlook.com, er det enkelte Microsoft-apper og tjenester som ikke fungerer med 2-trinns bekreftelse. For disse tjenestene må det genereres et «App spesifikt» passord. Klikk her for å se hvordan dette gjøres.

Til sist, velg Fullfør for å avslutte.

Informasjon fra Nettvett.no er hentet fra flere kilder. Nettvett.no vurderer informasjon før publisering, men Nettvett.no kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.