Aktiver totrinnsbekreftelse på WhatsApp


Totrinnsbekreftelse (autentisering) er et ekstra sikkerhetsnivå for innlogging på WhatsApp. Med totrinnsbekreftelse logger du inn med noe du har (mobilen din via SMS-bekreftelse) i tillegg til noe du vet (PIN-kode). Dette hindrer andre uvedkommende å logge inn med din konto, selv om de kan gjennomføre SMS-bekreftelsen. Sikkerheten din øker betraktelig med totrinnsbekreftelse og vi anbefaler at det aktiveres snarest mulig.

I denne veiledningen viser vi hvordan du aktiverer totrinnsbekreftelse på WhatsApp.

Hvorfor er totrinnsbekreftelse med WhatsApp annerledes fra andre tjenester?

Totrinnsbekreftelse er ikke nødvendigvis synonymt med en godkjenningskode på mobilen. Når man vanligvis logger seg på en tjeneste, er det med brukernavn og passord. Man logger seg da på med ett trinn/én faktornoe du vet.

Når man da legger til ekstra sikkerhet med totrinns, legger man til ett trinn/én faktor til, med noe du har. Som regel mobilen din, derav godkjenningskodene i app eller over SMS.

Men med WhatsApp kreves ikke noe passord for å sette opp og ta i bruk, du må imidlertid angi og bekrefte mobilnummeret ditt. Så standardtrinnet er altså noe du har – til forskjell fra de fleste andre tjenester som benytter brukernavn og passord. Det ekstra trinnet for WhatsApp blir da ikke en engangskode, men noe du vet – i dette tilfellet en sekssifret PIN-kode.

Steg 1

Gå inn på Innstillinger inne på WhatsApp, og velg Konto.

Steg 2

Velg Totrinnsbekreftelse.

Steg 3

Dersom du ikke har aktivert det allerede, vil du se noe likt bilde under. Trykk på Aktiver for å komme i gang.

Steg 4

Angi en PIN-kode på 6 siffer. Denne koden vil være påkrevd når du setter opp WhatsApp med mobilnummeret ditt på en ny enhet. Det er lurt å velge en kode som ikke kan gjettes av andre veldig enkelt, men det er også veldig viktig å sørge for at du husker den. Etter å ha lagt inn en PIN-kode vil du bli bedt om å bekrefte den før du kan gå videre.

Steg 5

Angi en e-postadresse som kan brukes for å tilbakestille PIN-koden dersom du skulle glemme den. WhatsApp vil ikke sende noen bekreftelse for å teste at e-postadressen er riktig, så her er det viktig at du holder tungen rett i munn og skriver riktig.

I og med at e-postadressen kan brukes for å omgå totrinnsbekreftelsen for WhatsApp, er det svært viktig at e-postkontoen i seg selv også er godt sikret. Her finner du veiledninger for aktivering av totrinnsbekreftelse for de mest brukte e-posttjenestene.

Etter å ha lagt inn en e-postadresse vil du bli bedt om å bekrefte den før du kan gå videre. Alternativt kan du hoppe over dette steget, men da har du ingen mulighet til å komme deg inn på WhatsApp-kontoen din om du skulle glemme PIN-koden.

Obs: Ikke bruk e-postadressen fra eksempelet over, da vil du ikke kunne tilbakestille PIN-koden din!

Ferdig

Når dette er gjort vil totrinnsbekreftelse være aktivert. Under innstillinger for dette vil du da kunne endre både PIN og e-postadresse om det skulle være behov for det, eller deaktivere totrinnsbekreftelsen.

Informasjon fra Nettvett.no er hentet fra flere kilder. Nettvett.no vurderer informasjon før publisering, men Nettvett.no kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.