Aktiver totrinnsbekreftelse på Twitter


I denne veiledningen viser vi hvordan du aktiverer totrinnsbekreftelse i Twitter.

Innledende

Totrinnsbekreftelse (autentisering) er et ekstra sikkerhetsnivå for innlogging i Twitter. Med totrinnsbekreftelse logger du inn med noe du vet (ditt passord) i tillegg til noe du får (en kode generert med telefon). Dette hindrer andre uvedkommende å logge inn med din konto, selv om de har ditt passord. Sikkerheten din øker betraktelig med totrinnsbekreftelse og vi anbefaler at dette aktiveres.

Steg 1

Inne på Twitter trykker du på profilbilde-ikonet og velg deretter Innstillinger og personvern.

Steg 2

Dersom du har lagt til mobilnummeret ditt i Twitter fra før av, gå rett videre til Aktiver totrinnsbekreftelse. Om du ikke har lagt til mobilnummer, se Legg til mobilnummer i Twitter.

Legg til mobilnummer i Twitter

Steg 3

I listen med innstillinger til høyre i visningen, velg Mobil.

Steg 4

Under Legg til telefonnummeret ditt, skriv inn mobilnummeret ditt, og sørg for at landkoden er riktig. Trykk så på Fortsett.

Steg 5

Du vil så få en SMS til mobilen din med en engangskode. Skriv den inn i det oppgitte feltet og trykk på Aktiver telefon. Om du ikke får SMS-en med en gang, er det bare å vente litt. Om du føler du har ventet for lenge, trykk på Be om ny bekreftelseskode.

I noen få tilfeller kommer det ingen SMS i det hele tatt. I slike tilfeller er det lurt å ta en ekstra kikk og bekrefte at du faktisk har skrevet riktig telefonnummer. Om det ikke er årsaken, skyldes det nok tekniske problemer hos enten Twitter, eller mobiloperatøren din. Vent noen dager, og prøv igjen. Om det fortsatt ikke går, kontakt mobiloperatøren din, forklar situasjonen, og hør om de kan hjelpe på noen måte.


Når mobilnummeret er lagt inn i Twitter, kan du fortsette til Aktiver totrinnsbekreftelse.

Aktiver totrinnsbekreftelse

Steg 6

I listen med innstillinger til høyre i visningen, velg Konto.

Steg 7

Under Sikkerhet, Trykk på Konfigurer verifisering av innlogging.

Steg 8

Les forklaringen i boksen som dukker opp, og trykk Start.

Steg 9

I den neste boksen som dukker opp kontrollerer du at mobilnummeret stemmer, og trykker så Send koden. Oppgi deretter engangskoden du får på SMS, akkurat slik som når du la til mobilnummeret tidligere.

Steg 10 – backupkode

Du har nå aktivert totrinnsbekreftelse på Twitter, gratulerer. Det er anbefalt at du trykker på Få backupkode, og deretter tar vare på den oppgitte backupkoden på en trygg måte. Skriv den gjerne ut. Denne kan brukes for å gjenopprette tilgang til Twitter om noe går galt med totrinnsbekreftelsen.

Informasjon fra Nettvett.no er hentet fra flere kilder. Nettvett.no vurderer informasjon før publisering, men Nettvett.no kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.