Hvordan avinstallere Java fra Windows


Slik avinstallerer du Java for Windows.

Hvorfor avinstallere Java?

Java har tradisjonelt vært en plug-in man har lastet ned til nettleser for å kunne benytte BankID, samt blant annet i spill.

På grunn av at det har vært en rekke svakheter i Java over lenger tid, har norske banker for lengst valgt å gå bort fra denne løsningen i BankID. I dag trenger man ikke lenger Java for å få tilgang til nettbank i norske banker.

Aktivert Java i nettleseren kan gjøre at datamaskinen blir sårbar for skadevare, som dermed kan lastes ned til datamaskinen uten at man foretar seg noe.

Det kan derfor være lurt å deaktivere Java helt. På en PC med Microsoft Windows kan du enkelt gjøre dette ved å gå inn på kontrollpanelet.

Fremgangsmåte for Windows 10

Steg 1

Åpne startmenyen ved å trykke på Windowsikonet () nede i venstre hjørnet av skjermen. Trykk så på tannhjulet ().

Steg 2

Velg så Apper.

Steg 3

Du vil komme inn på en side hvor du kan bla i en lang liste med programmer. Bla til du finner Java, slik vist i bildet under. Trykk på Avinstaller, og bekreft så igjen med Avinstaller.

Et dialogvindu vil åpne seg hvor du må bekrefte at du vil avinstallere. Java blir så avinstallert.

Fremgangsmåte for eldre Windows-versjoner

Steg 1

Trykk og hold inne Windows-knappen på tastaturet () og trykk på R. Et lite vindu vil åpne seg nederst i vestre hjørne av skjermen. Skriv: control panel og trykk OK.

Steg 2

Trykk på Avinstaller et program.

Steg 3

Du vil få se en lang liste med programmer. Bla ned til du finner Java, slik vist i bildet under. Høyreklikk på Java, og velg Avinstaller.

Et dialogvindu vil åpne seg hvor du må bekrefte at du vil avinstallere. Java blir så avinstallert.