Kontrollér hva du deler med Google


Slik kontrollerer du hva som deles med Google.

Ved å opprette en konto på Google, aksepterer du at tjenesten kan loggføre ulike aktiviteter rundt ditt bruk. Dette er opplysninger som f.eks. hva du har søkt etter i Google, hvilke videoer du har sett i YouTube og din fysiske lokasjon. Opplysningene brukes av Google for å tilpasse søkeresultater etter dine interesser og omgivelser.

Aktivitetsloggene er kun synlig for deg og Google, men det medfører likevel en risiko for personvern. Hva om disse aktivitetsloggene skulle komme på avveie?

Se loggene dine her:

Stopp fremtidig logging


Klikk her for å gå til innstilling for aktivitetslagring på Google.


Du vil få en oversikt med ulike aktiviteter som logges.
For å stoppe loggføringen, fjern markering for ønsket aktivitet.

google_aktivitetslagring_1

Velg Stopp midlertidig for å bekrefte stansingen.

google_aktivitetslagring_2

Logging av fremtidig aktivitet er nå stanset, men du kan alltids gå tilbake og aktivere den igjen om ønskelig.

Merk: Ved å stanse aktivitetslogging, hindrer du Google i å tilpasse innhold etter din bruk.
Loggene vil ikke bli synlig i din konto, men Google kan likevel samle data om din aktivitet.

Slett gamle logger


Klikk her for å gå til innstilling for aktivitetslagring på Google.
Velg Administrer Loggen for ønsket aktivitet du ønsker å slette.

  1. Klikk på ikonet øverst til høyre.
  2. Velg Alternativer for sletting.
  3. Velg Avansert
  4. Velg Alltid

  1. Klikk her for å gå til posisjonsloggen i Google Maps.
  2. Trykk på nederst til høyre.
  3. Les og aksepter meldingen. Velg Slett posisjonsloggen for å bekrefte sletting.

Var dette nyttig for deg?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *