Krypterte, “hemmelige samtaler” i Facebook Messenger for Android


Facebook har gjort det mulig å føre hemmelige, ende-til-ende-krypterte samtaler i Messenger-appen. Denne veiledningen forklarer hvordan du tar i bruk denne funksjonaliteten på Android.
(Hvis du benytter iPhone ser det ikke helt likt ut, men funksjonene er de samme)

Hemmelige samtaler

Slik kan du opprette ende-til-ende-krypterte, hemmelige samtaler med Facebook-vennene dine. Funksjonen er kun tilgjengelige for iPhone- og Android-brukere som har fått den nyeste Messenger-oppdateringen.

Fremgangsmåten som vises her, er for Android. Fremgangsmåten for iPhone er ganske lik, men det ser litt annerledes ut.

Slik går du frem

Steg 1

Gå inn i en eksisterende samtale, trykk på i-symbolet oppe i høyre hjørne.

cryptomessenger_1

Steg 2

Velg “Hemmelig samtale”.

cryptomessenger_2

Resultat

Den nyopprettede samtalen vil se slik ut

cryptomessenger_7

Begrens visningstiden

Akkurat som Snapchat, har Facebook nå begynt å tilby mulighet for å kun vise meldinger i en begrenset periode. Dette er kun tilgjengelig i hemmelig samtale.

Steg 1

Trykk på klokkesymbolet, som finnes til høyre over mobiltastaturet. Du vil da ha mulighet til å velge varighet for meldingen. Varigheten som settes gjelder for den neste meldingen som blir sendt, og fungerer for tekst, utrykks-ikoner, bilder og annet. Funksjonen forblir på til du manuelt slår den av.

cryptomessenger_8

Steg 2

I dette eksempelbilde har den angitte meldingen 7 sekunder igjen til den blir borte.

cryptomessenger_9

Informasjon fra Nettvett.no er hentet fra flere kilder. Nettvett.no vurderer informasjon før publisering, men Nettvett.no kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.