Sikkerhet for seniorer


Dette kurset gir en innføring i de trusler den enkelte kan møte ved bruk av digitale verktøy og Internett. Samtidig gis det råd og veiledning til hvordan man allikevel kan opptre trygt på nettet, og sikre sin aktivitet best mulig. Kurset er tilrettelagt for seniorer og det er forsøkt med relevante eksempler. Hver leksjon tar 10-15 minutter å gjennomføre. Du navigerer deg fram og tilbake i hver leksjon ved å bruke pilene på høyre og venstre side av plansjene.

Man kan starte med hvilken leksjon man vil, det er ikke et krav å ha gått gjennom alle i rekkefølge.

Kurset er ikke en grunninnføring i generell bruk av nettet og digitale tjenester, men for deg som er litt “varm i trøya” vedr. bruk av internett. Kurset viser deg hvordan kan være trygg på nett, så du ikke blir lurt eller komme opp i et eller annet uføre pga. din bruk av nettet.

Kurset kan også brukes av IKT kursinstruktører som et supplement for å legge til opplæring om datasikkerhet inn i sitt kurs. I den forbindelsen er det smart å vite IKT kompetansen den enkelte kursdeltaker innehar, Det kan gjøres ved at en kjører gjennom Datasjekken du finner hos KOMPETANSE NORGE

Dersom du ønsker å få tilsendt leksjonene for bruk i egne kurs, møter, samlinger eller lignende, ta kontakt med oss på e-post.

Kurset er under utvikling og vi vil gjerne vite hva du synes.

Send e-post til post@nettvett.no

 

Leksjonene under er lenker til vår leverandør av læringsplattform, XtraMile.

Kursleksjoner:

 1. Introduksjon
 2. Brukerkontoer
 3. Bruk av e-post
 4. Sosiale medier
 5. Sikkerhetsverktøy
 6. Banktjenester på nett
 7. Handle på nett
 8. Offentlige tjenester på nett
 9. Tabubelagt surfing
 10. ID-tyveri
 11. Svindel – noen kjennetegn
 12. Gode råd – holdninger
 13. Når uhellet er ute