Merkeordninger for trygg netthandel


På norske nettsider kan du finne merkeordninger for tryggere netthandel. Ordningene skal sørge for sikrere kommunikasjon og sikker betaling på nettet.

Nettvett.no gir ingen uttømmende oversikt, og kan altså finne merker som ikke er omtalt her.

Visa og Mastercard

Verified by Visa og MasterCard SecureCode er to merker man ofte finner på nettsider i Norge og utlandet. Disse indikerer at nettbutikken har teknologi som gjør det mulig å sende kortinformasjon over nettet uten av uvedkommende kan lese det. Hovedpoenget er at et nettsted eller nettbutikk skal kunne identifisere kunden på en sikker måte. Forbrukerne merker ikke den avanserte teknologien som ligger bak.

Verified by Visa og MasterCard SecureCode er to like tjenester. Visa og MasterCard har valgt å markedsføre de under ulike navn. Om du bruker Visa-kort er det Verified by Visa som gjelder. Om du bruker NOR MasterCard er det MasterCard SecureCode som blir brukt. Som kortholder vil du ikke merke noe annen forskjell enn at tjenestene har ulike logoer.

Trygg E-handel

Trygg E-handel er en norsk sertifiseringsordning for nettbutikker. Ordningen administreres av bransjeorganisasjonen Virke eHandel. Trygg E-handel sertifiseringen sikrer at sertifiserte nettbutikker løpende kredittvurderes, at klager mot nettbutikkene følges opp og at det gjennomføres stikkprøver mot nettbutikkene gjennom prøvekjør i hele sortimentet. For å oppnå sertifiseringen må nettbutikkene oppfylle 12 krav, og når de først er sertifisert kan de ikke ha mer en tre klager på brudd av de 12 kravene over en periode på 12 måneder. Les mer om sertifiseringsordningen her: tryggehandel.no.

Sertifisert E-handel

Trygg E-handel er en nordisk sertifiseringsordning for nettbutikker. Sertifiseringsordningen stiller en rekke krav til nettbutikken som søker sertifiseringen. Sertifiseringsordningen følger opp klager på nettbutikker, og stiller også en garanti (begrenset oppad til 10000kr) for kjøp i sertifiserte nettbutikker. Les mer om sertifiseringsordningen her: ehandelssertifisering.no.

Trustpilot

Trustpilot er en ordning hvor man som kunde i en nettbutikk kan vurdere butikken. Dette er ikke en sertifisering med krav som må oppfylles, men en funksjon som gjør at man kan se hvordan andre kunder oppfatter butikken. Les mer om Trustpilot på trustpilot.com.

Informasjon fra Nettvett.no er hentet fra flere kilder. Nettvett.no vurderer informasjon før publisering, men Nettvett.no kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.