Skriv inn adressen til nettbanken


Oppgi aldri privat informasjon på e-post, og ikke klikk på lenker til nettbanken.

En måte hackere benytter for å få tak i bankinformasjonen din på, er ved såkalte phishingforsøk. Dette består som oftest i at du mottar en e-post som tilsynelatende er fra banken, der du bes om å trykke på en lenke for å bekrefte passordet ditt eller annen personlig informasjon.

Lenken du trykker på fører deg til en side som ser identisk ut med nettbanksiden du er vant til, men befinner seg egentlig en helt annen plass.

Norske banker og finansinstitusjoner vil aldri sende deg e-post der de ber deg oppgi sikkerhetskode, passord eller annen kontoinformasjon. Kontakt banken dersom du er i tvil om en e-post du har mottatt er ekte.

Det er lett å forfalske avsenderadressen på en e-post. Det er også lett å etterligne innloggingssiden til banken din – og ofte tar man seg ikke tid til å dobbeltsjekke at adressen i adressefeltet på nettleseren er korrekt.

Gi derfor aldri fra deg koder, passord, eller annen kontoinformasjon basert på en e-post du mottar, og tast heller inn adressen i nettleseren i stedet for å følge en lenke.

Les mer om phishing på Nettvett.no