Slik tømmer du nettleserdata


Når du bruker nettleseren til å surfe på Internett, lagres det informasjon som hvilke nettsider du har besøkt, hva du har lastet ned og dine lagrede passord. Du har selv kontroll over disse dataene.

Slik tømmer du nettleserdata for alle besøkte nettsider i de forskjellige nettleserne.

  1. Trykk på øverst til høyre i Chrome.
  2. Klikk på Flere verktøy > Tøm logg.
  3. Merk av for informasjonstypene du vil fjerne, i dialogen som åpnes.
  4. Bruk menyen øverst for å velge hvor mye data du vil slette. Velg tidenes morgen for å slette alt.
  5. Klikk på Slett nettleserdata.
Hurtigtaster
Windows: Ctrl + Shift + Del
Mac: Cmd   + Shift + <-

slett_nettleserdata_chrome

Dette fjerner synkroniserte data fra alle enheter. Enkelte innstillinger som muligens gjenspeiler nettleservaner, blir ikke fjernet. Les mer hos Google.

Detaljer om dataene som slettes

Nettlesingslogg
Når du sletter nettlesingsloggen din, slettes følgende:

  • nettadresser du har besøkt, fra loggsiden
  • øyeblikksbilder av de aktuelle nettsidene, for bilder som vises på Ny fane-siden
  • eventuelle IP-adresser som er forhåndsinnhentet fra disse nettsidene

Nedlastingslogg
Sletter listen over filer du har lastet ned via Google Chrome, men de faktiske filene forblir på datamaskinen din.

Informasjonskapsler, nettstedsdata og programtilleggsdata
Informasjonskapsler: Dette er filer som lagres på datamaskinen din av nettsteder du har besøkt. Disse filene inneholder brukerinformasjon, for eksempel preferanser for nettsteder eller profilinformasjon.

Buffer
Teksten fra nettsider du har besøkt i Google Chrome, slettes fra datamaskinen din. Nettlesere lagrer deler av nettsider for at det skal gå raskere å laste dem inn neste gang du åpner dem.

Passord
Lagrede passord blir slettet.

Skjemadata
Alle autofylloppføringer og tekst du har skrevet inn i nettskjemaer, slettes.

Fjern data fra vertsbaserte programmer
Data fra apper du har lagt til i Chrome fra Chrome Nettmarked, blir slettet, som for eksempel den lokale lagringen som brukes av Gmail Uten nett.

Fjern autorisering av innholdslisenser
Hindrer Flash Player i å spille av beskyttet innhold som er spilt av tidligere, for eksempel filmer eller musikk du har kjøpt. Vi anbefaler at du fjerner autoriseringen av innholdslisenser før du selger eller gir bort datamaskinen din.

Kilde: Chrome Hjelp

  1. Trykk på øverst i høyre hjørne i Firefox.
  2. Trykk deretter på Historikk/History ved klokkeikonet ().
  3. Velg så Slett nylig historikk…/Clear Recent History.
  4. Du kan nå velge hvor langt tilbake i tid du skal slette for, og hva som skal slettes:
Hurtigtast: Ctrl + Shift + Del

Les mer.

  1. Trykk på øverst til høyre i Edge.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Trykk på knappen Velg hva du vil fjerne under Fjern nettlesingsdata.
  4. Velg hva du vil fjerne, og trykk på Fjern.
Hurtigtast: Ctrl + Shift + Del

Les mer hos Microsoft.

  1. Trykk på øverst til høyre i Internet Explorer.
  2. Velg Sikkerhet > Slett leserlogg
  3. Huk på felter som du ønsker å slette.
  4. Velg Slett og bekreft.
Hurtigtaster ctrl + shift + del

IELeserloggxcf

Gå til Safari applikasjonen på din Mac.
Klikk Safari menyen øverst til venstre og Tøm logg

safari_logg_1

Velg tidsramme og Tøm logg. I eksempelet tømmes hele loggen.

safari_logg_2

Detaljer om dataene som slettes

Når du tømmer loggen, fjerner Safari data som programmet arkiverer som følge av nettlesing, blant annet:

  • Logg av nettsider du har besøkt
  • Fram- og tilbakelisten for åpne nettsider
  • Toppsider som ikke er merket som permanente
  • Liste med ofte besøkte nettsteder
  • Informasjonskapsler og nettsteddata arkivert ved besøk til nettsider
  • Nye søk
  • Symboler for åpne nettsider
  • Stillbilder arkivert for åpne nettsider
  • Liste med nedlastede elementer (nedlastede filer blir ikke fjernet)
  • Nettsteder lagt til for Raskt nettstedsøk
  • Nettsteder som har bedt om å få bruke plasseringen din
  • Nettsteder som har bedt om å få sende deg varslinger
  • Nettsteder med programtillegginnhold som du har startet ved å klikke på et varsel om Safari-strømsparing
  • Svar på forespørsler om å tillate at nettsteder bruker WebGL

Kilde: Apple-hjelp

Hvis du bruker Windows

  1. Klikk på opera_meny øverst til høyre i Opera og velg Innstillinger
  2. Gå til Personvern & sikkerhet fra sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på Flere verktøy > Tøm logg.
  4. Klikk på Slett surfedata.
  5. Merk av for informasjonstypene du vil fjerne, i dialogen som åpnes.
  6. Bruk menyen øverst for å velge hvor mye data du vil slette. Velg tidenes morgen for å slette alt.
  7. Klikk på Slett nettleserdata.

Hvis du bruker Mac

  1. Gå til Opera-appen på din Mac.
  2. Klikk på Opera helt øverst til venstre i skjermen og velg Innstillinger.
  3. Gå til Personvern & sikkerhet fra sidemenyen til venstre.
  4. Klikk på Flere verktøy > Tøm logg.
  5. Klikk på Slett surfedata.
  6. Merk av for informasjonstypene du vil fjerne, i dialogen som åpnes.
  7. Bruk menyen øverst for å velge hvor mye data du vil slette. Velg tidenes morgen for å slette alt.
  8. Klikk på Slett nettleserdata.

opera_slett_nettleserlogg

Detaljer om dataene som slettes

Surfehistorikk
Sletter listen over alle nettsteder du har besøkt.

Nedlastingshistorikk
Sletter listen over filer du har lastet ned via Opera, men de faktiske filene forblir på datamaskinen din.

Informasjonskapsler og andre nettstedsdata
Sletter filer eller databaser som nettsteder lagrer på datamaskinen for å lagre innstillinger eller forbedre ytelsen til nettstedet.

Mellomlagrede bilder og filer
Sletter kopier av nettsider, bilder og media som er lagret for raskere visning.

Passord
Sletter lagrede passord som automatisk fylles ut når du logger på et nettsted du har besøkt før.

Skjemadata for utfylling
Sletter alle autofylloppføringer og tekst du har skrevet inn i nettskjemaer.