Svindeleksempel: BitCoin News Trader


Trykk på bildene over for fullversjon

Kjennetegn på svindel

  • E-postene inneholder så å si ingen informasjon, inneholder en lenke som tilsynelatende går til en blogg, og er fra noen du ikke har kjennskap til. Selvom det ikke er sikre svindeltegn, er det heller ingenting som gjør at det virker legitimt.
  • Dersom man trykker på lenken, vil man bli sendt videre til en annen nettside, urelatert til den som er lenket til i e-posten.
  • E-posten forsøker å manipulere deg ved å spille på frykt (bruk av ord som «[Advarsel!]» og «[Viktig!]») og lure deg til å tro at det haster. Dette er et kjennetegn på sosial manipulering.
  • Nettsiden man ender på påstår at dette er en vanntett metode for å tjene mange penger ved hjelp av investering i kryptovalutaen BitCoin. Noen slik metode finnes ikke, trading med BitCoin innebærer på ingen måte mindre risiko eller mer sjanse for å lykkes enn trading med andre valutaer eller med aksjer.
  • Nettsiden man havner på har en tydelig logo og navn: «BitCoin News Trader», men har domenet t500track10.com. Når domenet ikke stemmer overens med merkenavnet nettsiden presenterer, er det som oftest et tegn på at noe er galt, f.eks. at det er svindel, eller at nettsiden er useriøs.