Svindeleksempel: Microsoft varsel Outlook Web App oppdatering
 

 

NB: Vi har ikke så mye informasjon om disse e-postene. Alt vi vet kan leses i denne artikkelen på norsis.no. Rådene under er basert på det vi vet, og kan hjelpe deg med å avsløre slike e-poster.

Har du fått en slik e-post? Ta kontakt med IT-avdelingen i virksomheten din så fort som mulig. Vi hadde også satt pris på mer informasjon, i denne veiledningen finner du mer informasjon om hvordan du kan sende inn tips: Vanlige typer svindel i omløp

Kjennetegn på svindel

  • Disse e-postene sendes fra kompromitterte e-postkontoer. E-postens avsender vil derfor fremstå som noen i samme virksomhet, kanskje til og med noen du kjenner. Men e-posten utgir seg også for å være sendt av IT-avdelingen eller systemadministrator, vedkommende som står som avsender vil sannsynligvis ikke ha en slik rolle i virksomheten.
  • E-posten forsøker på sosial manipulering spille på frykt og tidsnød. Det haster at du gjør du går inn på lenken og oppgir brukernavn, e-post og passord. Hvis ikke vil kontoen din bli stengt.
  • Lenken du blir bedt om å klikke på skal angivelig være for å oppdatere informasjon tilknyttet brukerkontoen din i virksomhetens Office365. Men om du undersøker lenken vil du se at den hverken går til en side under office.com, microsoftonline.com, eller en side tilhørende virksomheten du jobber i.
  • I tilfellene vi er kjent med, ligner heller ikke siden man kommer til på Office365, eller på virksomhetens nettsider. Dette er et klart kjennetegn. Men siden det er trivielt å få en nettside til å se troverdig ut, anbefales det å aldri stole på en nettside kun fordi den ser ut som man forventer.