Svindeleksempel: vi hadde noen problemer med å levere pakken din – konkurranse


Kjennetegn på svindel

  • E-posten utgir seg for å være sendt i forbindelse med en pakke. Da skulle man tro at den er sendt f.eks. av Posten, PostNord, en annen Post-relatert aktør, eller en nettbutikk. Men den er istedenfor sendt fra en privat Gmail-adresse (adressen er sensurert fordi det er tenkelig at adressen brukes uten tillatelse av kontoens eier).
  • E-posten blander litt forskjellige språk, det kan tenkes at den opprinnelig ble skrevet i et annet språk, og så forsøkt oversatt.
  • Lenken i e-posten går til domenet page.link. Dette er et domene er ikke et offisielt domene tilknyttet til postgang.
  • E-posten forsøker å manipulere mottakeren til å tro at det haster med å hente pakken.
  • Dersom man følger lenken får man beskjed om at man kan vinne en mobiltelefon. Dette var ikke nevnt i e-posten, noe som er et klart kjennetegn.
  • Siden man havner på hevder at du har “vunnet” en mobil til kun 9 kr. Dersom det var snakk om en premie i en konkurranse, burde mobilen være gratis. Dersom det er snakk om et kjøp, er 9 kr for godt til å være sant.
  • Øverst på siden står det en liten skrift med vilkår for “konkurransen”. Der kommer det bl.a. frem at selv om man betaler 9 kr innledningsvis, så endres dette til et løpende abonnement som koster brukeren 669 kr i måneden. Videre står det «et kjøp vil ikke øke sjansene dine for å vinne». Man får altså ikke noen mobiltelefon.

Den fullstendige «lille skriften»:

Alle deltakere deltar i ferdighetsspillet med tanke på det utvalgte promoteringsproduktet. Vinneren, som utviser seg kvalifisert, kontaktes direkte på e-post. Å kjøpe produktet onlineresume.io er på ingen måte en betingelse for deltakelse i ferdighetsspillet. Du kan delta gratis i ferdighetsspillet for en iPhone 11 Pro ved å klikke her, eller du kan kjøpe onlineresume.io uten å delta i ferdighetsspillet ved å klikke her. Hvis du velger å fortsette via denne kampanjen, logg inn i ferdighetsspillet og kjøp en 3-dagers prøveperiode (9 NOK) for onlineresume.io. Etter denne prøveperioden, vil det automatisk trekkes en 30-dagers abonnementsavgift (669 NOK) fra kredittkortet ditt som følge av det løpende abonnementet på onlineresume.io. Hvis du av en eller annen grunn ikke er fornøyd med onlineresume.io, kan du når som helst si opp kontoen din. Denne tjenesten fornyes hver 30. dag til den sies opp. Å kjøpe onlineresume.io er ikke nødvendig for å delta i eller å vinne ferdighetsspillet, og et kjøp vil ikke øke sjansene dine for å vinne ferdighetsspillet. Denne kampanjen utløper den 31/5/2020.