Ta personvernsjekken til Google


Få bedre oversikt med personvernsjekken til Google.

Denne veiledningen er rettet for deg som ønsker å:

  • Begrense aktivitet og søkehistorikk som blir loggført på din profil.
  • Begrense hvordan andre søker deg opp med telefonnummer.
  • Få bedre oversikt og kontroll over det som vises på din Google+ profil.
  • Administrere hvordan annonser blir tilpasset din profil.

Start personvernsjekken

Klikk her for å gå til Googles personvernsjekk.
Velg Start nå.

google_personvernsjekk_1

 

Steg 1


Googles personvernsjekk starter med en gjennomgang av de data som blir lagret om din aktivitet.

Man kan endre innstillingen ved å trykke på lenken bak “Nett- og appaktivitet” (her: (Satt på pause)). Sa får man opp følgende vindu, hor innstillingen endres.

 

Ved å trykke på “Vis all aktivitetslagring” får man opp muligheten for å endre innstillinger for aktivitetslagring ikke bare for “Nett- og appaktivtet”, men også for posisjonslogg, enhetsinformasjon, tale- og lydaktivitet, YouTube-søkelogg og YouTube-seerlogg.

For hver av disse kan man administrere den informasjonen som er lagret ved å velge “Administrer aktivitet” for hver logg.

Steg 2


Trykk på trinn 2 for å administrere hva du deler på YouTube.

Du vil her kunne begrense hva andre kan se om din aktivitet på YouTube. Velg Neste for å gå til Steg 3.

Steg 3


I Steg 3 kan du sette innstillingen for Google Foto. Dvs om beholde eller fjerne geografisk posisjonsdata fra bilder du deler via en link.

Velg Neste for å gå til Steg 4.

Steg 4


I steg 4 kan du bestemme om personer som har telefonnummeret ditt skal kunne finne deg eller det du har publisert på Google ved hjelp av telefonnummeret.

 

Velg Neste for å gå til steg 5.

Steg 5


I steg 5 velger du hva slags profil-informasjon fra Google+ som du vil dele med andre.

 

Velg Neste for å gå til steg 6.

Steg 6


I steg 6 administrerer du hvordan annonser vises for deg gjennom Google.

Ved å klikke på “Administrer annonseinnstillingene dine” kan du velge hvilke faktorer som skal være med på å bestemme hvilke annonser som velges ut for deg når du bruker Google.

 

Før du avslutter kan det være lurt å huke av for å få en påminnelse om å gå gjennom innstillingene på et senere tidspunkt.

Trykk deretter på linken for å gå tilbake til din Google-konto, og gjennomgangen av personverninnstillingene er ferdig.