HjemmeJobb trygt på hjemmekontoret

I det øyeblikket noen tar med en jobb-PC ut av kontoret, men fortsetter å jobbe mot virksomhetens løsninger, oppstår det en rekke sikkerhetsutfordringer. Vi vet at mange virksomheter ikke har regler for hjemmekontor eller har gitt sine ansatte god nok opplæring i hvordan de skal jobbe utenfor kontoret. Hvordan bør en arbeidsgiver tilrettelegge for hjemmekontor og hva må en ansatt huske på når han eller hun jobber hjemmefra?

Trådløst hjemmenettverk

I denne veiledningen går vi gjennom hva du bør tenke på når du skal sette opp et trådløst hjemmenettverk, og hvordan du bør bruke det sikkert.

Tingenes internett

Tingenes internett (Internet of things/IoT) blir stadig en større del av livene våre. Vanlige husholdningsgjenstander, alt fra kjøleskap til lyspærer, kan nå kobles på internett og tilby brukerne ulik funksjonalitet. Dessverre er det et vanlig problem at mange av disse gjenstandene ikke er utviklet med sikkerhet i fokus, det er derfor lurt å være klar over hva man bør stille av krav, og hvordan de kan brukes sikkert. I denne veiledningen forklares det hva tingenes internett er, vanlige problemstillinger rundt IoT-enheter, og hvordan man skal bruke disse enhetene på en sikrere måte.

Overvåkningskamera koblet til Internett

Denne veiledningen er laget i samarbeid med Datatilsynet. Den gir råd til virksomheter og privatpersoner som ønsker å sikre overvåkningskameraene sine. Årsaken til at mange kameraer havner ubeskyttet på Internett skyldes ofte manglende teknisk kompetanse hos de som konfigurerer kameraene samt manglende kunnskap om regelverket.

Virus

Mange opplever å bli offer for skadelig programvare (skadevare) i form av virus, ormer eller trojanske hester. Dersom du er en av dem som har fått din PC infisert, er det noen enkle ting du kan gjøre.

Sikkerhetskopiering

Denne veiledningen forklarer hvorfor sikkerhetskopiering av informasjon er viktig og noen måter det kan gjøres på. Veiledningen er rettet mot virksomheter i SMB-markedet.

Sikker sletting

Denne veiledningen beskriver hvorfor og hva som må gjøres ved avhending av datamaskiner og mobile enheter. Med avhending menes utskifting i form av salg, bytte, veldedighet eller kassering.