AndroidVirus på mobiltelefoner

Hva er et mobilvirus? Virus, eller skadelig programvare, er i bunn og grunn det samme på…

Kalenderspam

Svindlere kan fylle mobilkalenderen din med spam. Heldigvis er ikke kalenderspam farlig i seg selv, slik…

Slik administrerer du tillatelser for varsler i nettleseren

Du har kanskje sett en liten boks som forteller deg at et nettsted ønsker å «vise varsler». Vet du hva dette innebærer og hvordan du administrerer det?

Oppdateringer

Kriminelle på nett utnytter sårbarheter i utdaterte programmer og systemer for å hacke seg inn og stjele sensitiv eller verdifull informasjon, eller plante virus som for eksempel kan holde maskinen din som gissel.

Krypterte, “hemmelige samtaler” i Facebook Messenger for Android

Facebook har gjort det mulig å føre hemmelige, ende-til-ende-krypterte samtaler i Messenger-appen. Denne veiledningen forklarer hvordan du tar i bruk denne funksjonaliteten på Android.
(Hvis du benytter iPhone ser det ikke helt likt ut, men funksjonene er de samme)

Løsepengevirus

Løsepengevirus er en type skadevare som låser eller krypterer hele eller deler av innholdet på datamaskinen. Målet er å få brukeren til å betale løsepenger til angriperen. For at brukeren skal få tilgang til innholdet på egen datamaskin igjen, krever angriper at man betaler løsepenger, ofte i form av BitCoin.

Ni tips for sikrere mobilbruk

Mobiltelefonen er i utgangspunktet sikrere enn en datamaskin. Det er derfor viktig at du ikke jailbreaker eller rooter telefonen. Her er 10 tips for sikrere mobilbruk.