AppleVirus på mobiltelefoner

Hva er et mobilvirus? Virus, eller skadelig programvare, er i bunn og grunn det samme på…

Kalenderspam

Svindlere kan fylle mobilkalenderen din med spam. Heldigvis er ikke kalenderspam farlig i seg selv, slik…

Slik administrerer du tillatelser for varsler i nettleseren

Du har kanskje sett en liten boks som forteller deg at et nettsted ønsker å «vise varsler». Vet du hva dette innebærer og hvordan du administrerer det?

Hvordan skru av FaceTime

Slik skrur du av FaceTime

Oppdateringer

Kriminelle på nett utnytter sårbarheter i utdaterte programmer og systemer for å hacke seg inn og stjele sensitiv eller verdifull informasjon, eller plante virus som for eksempel kan holde maskinen din som gissel.

Avinstaller Flash Player for Mac OS X

Slik avinstallere du Flash Player for Mac OS X.

“Politi virus” på Mac OS X

Dette er i utgangspunktet en svindel, men brukeren opplever at Mac-en “låses” og man får en melding om at man har surfet på ulovlig pornografi og må betale en bot for å få låst opp Mac-en.

Løsepengevirus

Løsepengevirus er en type skadevare som låser eller krypterer hele eller deler av innholdet på datamaskinen. Målet er å få brukeren til å betale løsepenger til angriperen. For at brukeren skal få tilgang til innholdet på egen datamaskin igjen, krever angriper at man betaler løsepenger, ofte i form av BitCoin.

Tips for sikrere PC-bruk

Her er noen enkle tips for hvordan du kan bli litt sikrere i hverdagen. Denne veiledningen er ment for å gi korte, enkle steg man burde ta for å sikre seg og minske sjansen for uønskede hendelser, for mer utfyllende informasjon, følg lenkene under hvert punkt.

Ni tips for sikrere mobilbruk

Mobiltelefonen er i utgangspunktet sikrere enn en datamaskin. Det er derfor viktig at du ikke jailbreaker eller rooter telefonen. Her er 10 tips for sikrere mobilbruk.